Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: پیشنهاد این است که پایان‌نامه‌های سطح سه و چهار جامعه الزهرا (س) مرتبط با مسائل جامعه و همراه با توصیه های سیاستی باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، دکتر رفیعی آتانی ظهر امروز در نشست مشترکی با رئیس و معاونان جامعه الزهرا (س) اظهار داشت: امروز متاسفانه بانوان متخصص حوزوی ما حضور کمرنگی دارند، در حالی که ظرفیت های این مجموعه عظیم علمی بسیار بالا و نیازمندی های نظام هم به آنها )البته در کنار انجام وظایف مربوط به خانواده( بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دلیلی ندارد، ما در مورد بررسی موضوعات و رسیدگی به چالش ها و مسائل پیش روی نظام در حوزه اندیشه ای، تفکیک های مردانه و زنانه داشته باشیم، بلکه این قشر فرهیخته باید در همه موضوعات کشور حضور فعال و تعیین کننده ای داشته باشند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تصریح کرد: سدهای محدودیتی که امروز مقابل بانوان فرهیخته و متخصص حوزوی ما ایجاد شده، باید برداشته شود، البته این سدها را بیشتر خود ما اطراف خود ایجاد کردیم و مجموعه نظام آماده همکاری و استفاده از همه ظرفیت ها و توانمندی های این قشر ارزشمند و فرهیخته است.

مدیر حوزه علمیه جامعه الزهرا(س)‌: زن یکی از ارکان تمدن‌سازی در بیانیه گام دوم انقلاب استآیت‌الله اعرافی: جامعه الزهرا(س) و دانشگاه حضرت معصومه(س) دو مرکز علمی اثرگذار با مدیریت بانوان موفق در مسیر شکوفایی هستند

وی با اشاره به اینکه جامعه الزهرا (س) به عنوان یک مجموعه بزرگ علمی نباید انفعالی عمل کند، گفت: انتظار است که این مجموعه، حرف های آینده ساز، تحول بخش و امید آفرینی برای پیشرفت کشور در ابعاد گوناگون داشته باشد.

رفیعی آتانی بیان کرد: سرمایه انسانی بانوان حوزوی بویژه جامعه الزهرا (س) در عرصه های مختلف سیاستگذاری، قانونگذاری باید خود را نشان داده و ظهور و بروز عملی پیدا کند، بنابراین باید به فکر مبدل هایی بود که بتوان این سرمایه بزرگ را به کمک نظام آورد.

وی با اشاره به اینکه به جای تمرکز بر نتیجه باید به فرآیندها اهمیت دهیم، گفت: طبق قانون باید، قوانین ما مطابق با موازین شرعی باشد، در حالی که در وظایف شورای نگهبان آمده است که قوانین نباید مخالف شرع باشد، اینجا موافقت با شرع از شورای نگهبان خواسته نشده است، بنابراین، ما باید ورود جدی به بحث فرآیندهای این کار یعنی تصویب قوانین مطابق با موازین شرعی داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بیان کرد: برخی موضوعات مانند خانواده، جمعیت و حجاب و عفاف به صورت مستقیم به بانوان ارتباط دارد و باید حضور داشته باشند، ولی به این معنا نیست که بانوان متخصص و تحصیل کرده ما نسبت به اقتصاد، فرهنگ، مطالعات حکمرانی و سیاستگذاری و .... بی تفاوت باشند.

رفیعی آتانی  تصریح کرد: واقعیت این است که کشور ما امروز با مشکلات زیادی مواجه است، باید همه متوجه باشیم که در آینده چه اتفاق هایی خواهد افتاد و برای آن مسائل و مباحث، تحلیل های فکری، نظری و راهکارهای عملی داشته باشیم.

وی گفت: نحوه حکمرانی دینی باید در متن جامعه جریان داشته باشد، برای این کار، نباید سیل عظیم بانوان فرهیخته و تحصیل کرده در حوزه های علمیه، بی تفاوت باشند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از آمادگی این مرکز برای استفاده حداکثری از ظرفیت جامعه الزهرا (س) خبر داد و گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس هم در ارتباط با اظهار نظر دینی پیرامون طرح ها و لوایح، نظرات مشورتی به نمایندگان مجلس، انجام پژوهش های بنیادین مربوط به نحوه حکمرانی و گزارش های علمی مساله محور و موضوعات دیگر نیازمند استفاده از ظرفیت این مجموعه بزرگ علمی و پژوهشی است.

رفیعی آتانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، فقهی و حقوقی، تولیدی و زیربنایی، مدیریت و مطالعات حکمرانی فعالیت دارد، زمینه برای همکاری با جامعه الزهرا بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: البته خروجی های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مراکز پژوهشی همکار آن باید برای فرایند تقنین مفید باشد، برای مطالعات سیاستگذاری و حکمرانی، یک باب جدیدی باز کنید و پژوهش های علمی خود را یک گام به جلوتر ومتناسب با نیازمندی های حوزه سیاستگذاری تعریف نمایید.

دکتر رفیعی آتانی عنوان کرد: تولیدات علمی و پژوهشی ما، چنان باید به عرصه عمل نزدیک باشد که اگر هر کدام از مجموعه های نظام، دست نیاز به سمت ما دراز کرد، مجموعه منسجمی از پیشنهادها، راهکارها و حرف جدید برای آنها در اختیار داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: کارویژه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان یک نهاد مرتبط با دستگاه قانونگذاری، مساعدت فکری به تصمیم گیرندگان مطابق موازین شرعی و اسلامی است، انتظار داریم جامعه الزهرا (س) در این زمینه به کمک ما بیاید.

وی، از آمادگی این مرکز برای برگزاری مدرسه پارلمانی ویژه آشنایی بانوان طلبه با عرصه قانونگذاری خبر داد و بیان داشت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و جامعه الزهرا (س) دوره مدرسه حقوق پارلمانی را به صورت مشترک برگزار کنند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بیان کرد: پیشنهاد این است که پایان‌نامه‌های سطح سه و چهار جامعه الزهرا (س) مرتبط با مسائل جامعه و همراه با توصیه های سیاستی باشد.

 دولت و مجلس از ظرفیت های علمی بالای جامعه الزهرا بهره ببرند 

همچنین سیده زهرا برقعی رئیس جامعه الزهرا (س) نیز طی سخنانی گفت: جامعه الزهرا دارای ظرفیت های علمی بالا و ناشناخته ای است و باید دولت و مجلس از این ظرفیت علمی استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: پژوهشگران این مرکز هم در عرصه تنقیح و تدوین قوانین می توانند به مجلس شورای اسلامی کمک کنند، بانوان طلبه به دلیل ارتباط خوبی که با بدنه اجتماع دارند، می توانند در کمیته ها و جلسات سیاستگذاری تاثیرگذار باشند ولی باید فرصت برای حضور آنها فراهم شود تا شاهد برخی آسیب های اجتماعی در سطح جامعه نباشیم.

انتهای پیام/452/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس جامعه الزهرا رفیعی آتانی داشته باشیم ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۱۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هیات عالی شورای وحدت برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، یکصد و سی و دومین نشست هیات عالی شورای وحدت با حضور حجت الاسلام پور محمدی، منوچهرمتکی محمدرضا باهنر، اسدالله بادامچیان، حجت الاسلام محمدجواد جلالی، نیره قوی و سایر اعضای هیات عالی برگزار شد.

سردار محسن رضایی نیز میهمان ویژه نشست فوق محسوب می‌شد.

در این نشست ابتدا منوچهر متکی، نماینده مردم شریف تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس ضمن ارائه توضیحاتی از تحرکات انتخاباتی شورای وحدت در سراسر کشور، به برنامه‌های آتی شورا و آمادگی برای شروع مجلس دوازدهم اشاره کرد.

در ادامه حجت الاسلام پورمحمدی بر اهمیت انسجام لازم در زمینه برگزاری انتخابات بامشارکت موثر مردم تاکید داشته و افزود: شورای وحدت با داشتن ده‌ها نماینده در مجلس دوازدهم باید نقشی موثر و مفید ایفا کرده و بدون شک برای دستیابی به این هدف، نمایندگان باید ارتباط مستمری با حوزه‌های انتخابیه خود داشته و زبان گویای مردم و مشکلات آنها باشند.

اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی و محمدرضا باهنر نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین نیز در ادامه به بیان نقطه نظرات خود پرداخته و سپس گزارشی از سوی معاونت روابط عمومی و رسانه شورای وحدت در زمینه امور رسانه‌ای و تبلیغات نمایندگان نامزد این شورا در دومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

محسن رضایی در این جلسه ضمن تاکید بر اهمیت نگاه به آینده در کشور، به بحران پیش رو در زمینه کهنسالی اشاره کرده و آن را مساله‌ای بسیار مهم ارزیابی کرد.

وی مجلس دوازدهم را مجلسی مهم در دوره‌ای حساس از انقلاب تلقی کرده و افزود: چهارسال پیش رو برای کشورمان بسیار مهم و حیاتی است زیرا در این برهه زمانی باید امید و نشاط را در جامعه تقویت کرده ودرحوزه اقتصاد، ریل گذاری انجام دهیم. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تلاش برای رفع ناکارآمدی‌های موجود را یک سیاست اساسی در مجلس پیش رو ارزیابی کرده و به سیره حضرت امام خمینی در رابطه با ایجاد احزاب و تشکل‌ها اشاره کرد.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، شخص محوری را آفت جامعه سیاسی دانسته و اعلام کرد این مسیر پاسخگوی نیازهای امروز ما نیست. مردم در انتخابات اخیر مجلس از شخص محوری عبور کرده و به این شرایط می‌توان به چشم یک فرصت نگریست.

سردار رضایی همچنین خاطر نشان کرد: شورای وحدت یک اتفاق مبارک است که باید تداوم یافته و به سمت آینده حرکت کند زیرا ما در جامعه سیاسی ایران از عقلانیت فردی خوبی برخورداریم اما در حوزه عقلانیت جمعی، ضعیف هستیم. وی همچنین عملیات وعده صادق را یک رویداد مهم ارزیابی کرده و آن را ناشی از اداره شایسته امور توسط رهبری دانست.

دبیر ستاد اقتصادی دولت سیزدهم، در پایان سخنانش تاکید کرد مجلس نیازمند تحول است و انسجام مجلس پیش رو بسیار مهمتر از ریاست آن بوده و هر شخصی که ریاست مجلس را بر عهده گیرد باید با ایجاد تحول، بتواند یکدلی و اتحاد را در بین نمایندگان مردم ایجاد کند.

در ادامه، منوچهر متکی دبیر اجرایی و سخنگوی شورای وحدت ضمن تاکید بر اهداف این شورا در رابطه با ایجاد تحول، این موضوع را وظیفه اساسی نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم ارزیابی کرد.

کد خبر 6099372 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • ۵ مددسرا و ۱۰ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال افتتاح می‌شود
  • فردا، پایان تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • اطلاعیه شماره ۲ ستاد انتخابات درباره زمان پایان تبلیغات
  • تبلیغات نامزدهای مرحله دوم انتخابات مجلس صبح پنجشنبه به پایان می‌رسد
  • صبح فردا، پایان زمان تبلیغات نامزد‌های انتخابات مجلس
  • اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، گام مهمی در روند قانون‌گذاری است
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و شرکت کارگزاری پویش البرز
  • نشست هیات عالی شورای وحدت برگزار شد
  • پیگیری درخواست ها و نامه های مردم در سفر دوم رئیس جمهور به استان سمنان