Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: بانوان متخصص و متفکر حوزوی، نه تنها در امور ویژه خود مانند حجاب، عفاف، خانواده، جمعیت و مباحث مرتبط با زنان، بلکه در همه عرصه‌های مرتبط با نظام سیاست‌گذاری، باید دخیل و فعال باشند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست مشترک رئیس و معاونان جامعة‌الزهرا (س) با حضور عطاءالله رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه رفیعی آتانی با اشاره به ضرورت حضور بانوان در عرصه‌های مهم سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری، گفت: بانوان متخصص و متفکر حوزوی، نه تنها در امور ویژه خود مانند حجاب، عفاف، خانواده، جمعیت و مباحث مرتبط با زنان، بلکه در همه عرصه‌های مرتبط با نظام سیاست‌گذاری، باید دخیل و فعال باشند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خاطرنشان کرد: امروز متأسفانه بانوان متخصص حوزوی ما حضور کمرنگی دارند، در حالی که ظرفیت‌های این مجموعه عظیم علمی بسیار بالا و نیازمندی‌های نظام هم به آن‌ها البته در کنار انجام وظایف مربوط به خانواده بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: دلیلی ندارد، ما در مورد بررسی موضوعات و رسیدگی به چالش‌ها و مسائل پیش روی نظام در حوزه اندیشه‌ای، تفکیک‌های مردانه و زنانه داشته باشیم، بلکه این قشر فرهیخته باید در همه موضوعات کشور حضور فعال و تعیین کننده‌ای داشته باشند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خاطرنشان کرد: سد‌های محدودیتی که امروز مقابل بانوان فرهیخته و متخصص حوزوی ما ایجاد شده، باید برداشته شود، البته این سد‌ها را بیشتر خود ما اطراف خود ایجاد کردیم و مجموعه نظام آماده همکاری و استفاده از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این قشر ارزشمند و فرهیخته است.

وی با اشاره به اینکه جامعه الزهرا (س) به عنوان یک مجموعه بزرگ علمی نباید انفعالی عمل کند، گفت: انتظار است که این مجموعه، حرف‌های آینده‌ساز، تحول بخش و امید آفرینی برای پیشرفت کشور در ابعاد گوناگون داشته باشد.

رفیعی آتانی بیان داشت: سرمایه انسانی بانوان حوزوی بویژه جامعه الزهرا (س) در عرصه‌های مختلف سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری باید خود را نشان داده و ظهور و بروز عملی پیدا کند، بنابراین باید به فکر مبدل‌هایی بود که بتوان این سرمایه بزرگ را به کمک نظام آورد.

وی با اشاره به اینکه به جای تمرکز بر نتیجه باید به فرآیند‌ها اهمیت دهیم، گفت: طبق قانون باید، قوانین ما مطابق با موازین شرعی باشد، در حالی که در وظایف شورای نگهبان آمده است که قوانین نباید مخالف شرع باشد، اینجا موافقت با شرع از شورای نگهبان خواسته نشده است، بنابراین، ما باید ورود جدی به بحث فرآیند‌های این کار یعنی تصویب قوانین مطابق با موازین شرعی داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خاطرنشان کرد: برخی موضوعات مانند خانواده، جمعیت و حجاب و عفاف به صورت مستقیم به بانوان ارتباط دارد و باید حضور داشته باشند، ولی به این معنا نیست که بانوان متخصص و تحصیل کرده ما نسبت به اقتصاد، فرهنگ، مطالعات حکمرانی و سیاست‌گذاری و. بی تفاوت باشند.

رفیعی تصریح کرد: واقعیت این است که کشور ما امروز با مشکلات زیادی مواجه است، باید همه متوجه باشیم که در آینده چه اتفاق‌هایی خواهد افتاد و برای آن مسائل و مباحث، تحلیل‌های فکری، نظری و راهکار‌های عملی داشته باشیم. نحوه حکمرانی دینی باید در متن جامعه جریان داشته باشد، برای این کار، نباید سیل عظیم بانوان فرهیخته و تحصیل کرده در حوزه‌های علمیه، بی‌تفاوت باشند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از آمادگی این مرکز برای استفاده حداکثری از ظرفیت جامعه الزهرا (س) خبر داد و گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس هم در ارتباط با اظهار نظر دینی درباره طرح‌ها و لوایح، نظرات مشورتی به نمایندگان مجلس، انجام پژوهش‌های بنیادین مربوط به نحوه حکمرانی و گزارش‌های علمی مسأله‌محور و موضوعات دیگر نیازمند استفاده از ظرفیت این مجموعه بزرگ علمی و پژوهشی است.

رفیعی آتانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، فقهی و حقوقی، تولیدی و زیربنایی، مدیریت و مطالعات حکمرانی فعالیت دارد، زمینه برای همکاری با جامعه الزهرا (س) بسیار زیاد است. البته خروجی‌های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مراکز پژوهشی همکار آن باید برای فرایند تقنین مفید باشد.

وی خطاب به مدیران جامعه الزهرا (س) پیشنهاد داد: برای مطالعات سیاست‌گذاری و حکمرانی، یک باب جدیدی باز کنید و پژوهش‌های علمی خود را یک گام به جلوتر و متناسب با نیازمندی‌های حوزه سیاست‌گذاری تعریف کنید.

رفیعی آتانی خاطرنشان کرد: تولیدات علمی و پژوهشی ما، چنان باید به عرصه عمل نزدیک باشد که اگر هر کدام از مجموعه‌های نظام، دست نیاز به سمت ما دراز کرد، ما مجموعه منسجمی از پیشنهادها، راهکار‌ها و حرف جدید برای آن‌ها در اختیار داشته باشیم. کارویژه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان یک نهاد مرتبط با دستگاه قانون‌گذاری، مساعدت فکری به تصمیم‌گیرندگان مطابق موازین شرعی و اسلامی است، انتظار داریم جامعه الزهرا (س) در این زمینه به کمک ما بیاید.

وی، از آمادگی این مرکز برای برگزاری مدرسه پارلمانی ویژه آشنایی بانوان طلبه با عرصه قانون‌گذاری خبر داد و بیان داشت:
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و جامعه الزهرا (س) دوره مدرسه حقوق پارلمانی را به صورت مشترک برگزار کنند. پیشنهاد این است که پایان‌نامه‌های سطح سه و چهار جامعه الزهرا (س) مرتبط با مسائل جامعه و همراه با توصیه‌های سیاستی باشد.

سیده زهرا برقعی رئیس جامعه الزهرا (س) نیز طی سخنانی گفت: جامعه الزهرا دارای ظرفیت‌های علمی بالا و ناشناخته‌ای است و باید دولت و مجلس از این ظرفیت علمی استفاده کنند. پژوهشگران این مرکز هم در عرصه تنقیح و تدوین قوانین می‌توانند به مجلس شورای اسلامی کمک کنند.

وی اظهار داشت: بانوان طلبه به دلیل ارتباط خوبی که با بدنه اجتماع دارند، می‌توانند در کمیته‌ها و جلسات سیاست‌گذاری تأثیرگذار باشند، ولی باید فرصت برای حضور آن‌ها فراهم شود تا شاهد برخی آسیب‌های اجتماعی در سطح جامعه نباشیم.

برقعی خواهان تشکیل کمیته مشترک برای نهادینه ساختن ارتباط جامعه الزهرا (س) و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شد.
برخی دیگر از مدیران و معاونان جامعه الزهرا (س) نیز نسبت به نوع و شیوه همکاری اظهار نظر کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جامعه الزهرا حوزه بانوان حوزه علمیه رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس جامعه الزهرا بانوان متخصص رفیعی آتانی داشته باشیم سیاست گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان تازه در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان جدید در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد. این چهل عنوان در حوزه‌های تاریخ شفاهی، اسناد، اندیشه سیاسی، ترجمه و تحلیل وقایع تاریخی است.

منشورات جدید مرکز اسناد انقلاب اسلامی به موضوعاتی چون مبارزات قبل از پیروزی انقلاب، روندها و نهادهای بعد از پیروزی و حوادث قابل تأمل دهه اول انقلاب پرداخته است.

دفاع مقدس نیز از دیگر موضوعاتی است که در این آثار به چشم می‌خورد. عناوین مرتبط با اندیشه یاران امام خمینی هم از جمله منشوراتی است که مورد استقبال اهالی فکر و اندیشه قرار خواهد گرفت.

همچنین این گزارش از پیش‌فروش مجله «گواه» مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ایام نمایشگاه کتاب خبر داد. مجله گواه براساس اسناد و خاطرات منتشرنشده با پرونده‌های ویژه به مسائل جدیدی در تاریخ انقلاب اسلامی می‌پردازد که برای اهالی تاریخ و عموم علاقمندان مورد توجه است.

مجموعه نشست‌های نقد و بررسی آثار مرکز اسناد انقلاب اسلامی نیز از جمله برنامه‌هایی است که با حضور اساتید، کارشناسان و نویسندگان برجسته در نمایشگاه کتاب برگزار خواهد شد.

برخی از عناوینی که برای نخستین‌بار در نمایشگاه کتاب ارائه می‌شود عبارت است از: «حاج شیخ» (زمانه و زندگی آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم) نوشته محمدرضا تمری، مبانی اقتصاد مقاومتی از نگاه رهبری نوشته سید محمد جواد قربی، حفظ نظام در اندیشه و رفتار بنیان‌گذار نوشته محمدعلی جودکی، کتاب «تقویم تاریخ دفاع مقدس، جلد شصت» (عاشورا در هور) نوشته نبی کریمی، جاسوس نوشته امیرعلی آزادی، سربلند در سپیده دم نوشته حسین کاوشی، یادداشت‌های سیاسی ایران (جلد هفتم) نوشته اسماعیل مقامی، از سرگذشت … (خاطرات سید حسن خامنه‌ای) نوشته محمدرضا سرابندی، تاریخ ایران پس از انقلاب جلد هشتم نوشته غلامرضا بهداروند، شهید مطهری سازمان مطلوب روحانیت نوشته علی باقری‌فر.

کد خبر 6100972 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • توسعه و بالندگی کشور مرهون نقش آفرینی زنان در عرصه‌های اجتماعی است
  • دشمنان برای فروپاشی پایه‌های کشور از فرشته‌ای به نام زن استفاده می‌کنند
  • حضور مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان تازه در نمایشگاه کتاب
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • جمهوری اسلامی دختران و زنان را محور خانواده و دارای نقش موثر اجتماعی می‌داند
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • جمعیت ایران ۲۰ سال بعد چند نفر می‌شود؟
  • قهرمانی لیگ برتر رویینگ بانوان سهم دانشگاه آزاد شد/ صدور جواز حضور رقابت‌های بین‌المللی روسیه
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • نشست هیات عالی شورای وحدت برگزار شد