Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@07:40:46 GMT

چرا باید دانشگاه تک جنسیتی باشد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۶۷۶۲

چرا باید دانشگاه تک جنسیتی باشد؟

رصد جامعه دانشگاهی عراق نشان از آن دارد که برخی از زنان دانشجوی این کشور با این موضوع که دانشگاهی فقط مخصوص زنان باشد، مخالف هستند.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از یودبلیونیوز، اگرچه چندین سال از تاسیس دانشگاه " الزهرا" (Al-Zahraa) برای زنان در شهر کربلا می‌گذرد، اما زنان جامعه دانشگاهی این کشور هنوز در مورد لزوم وجود این دانشگاه که فقط مختص زنان است، اختلاف نظر دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اختلاف نظرها در حالی مطرح می‌شود که برخی بر این باورند که داشتن دانشگاه‌های مختص زنان تنها راهی است که زنان جوان خانواده‌های محافظه‌کار می‌توانند تحصیلات خود را به پایان برسانند، در حالی که برخی دیگر فکر می‌کنند سیاست‌ها باید از طریق تغییر جامعه اعمال شود. گزارش یونسکو در سال ۲۰۱۹ نشان داد که تخمین زده می شود که بیش از یک چهارم زنان عراقی بی‌سواد هستند و این درصد در مناطق روستایی به ۵۰ درصد افزایش یافته است.

نظرات در مورد لزوم وجود دانشگاه تک جنسیتی با هم متفاوت است. در کنار نظرات مخالف دانشگاه تک جنسیتی، یک دانشجوی ۱۸ ساله زن عراقی در مورد دانشگاه الزهرا گفت: ۳ سال پیش علی رغم پذیرش در سایر دانشگاه‌های دولتی، تصمیم به ثبت نام در دانشگاه الزهرا گرفتم.

وی معتقد است ثبت نام در دانشگاهی که فقط برای زنان تعیین شده است، به او این امکان را داد که بر "مشکلات احتمالی در دانشگاه های مختلط" غلبه کند.

این دانشجو اظهار کرد که تحصیل در چنین دانشگاهی یک حق اساسی و یک انتخاب آزاد در مورد پذیرش و حضور در جامعه است.

دانشگاه الزهرا وابسته به عتبه حسینی در کربلا در سال ۲۰۱۹ به عنوان اولین دانشگاه وزارت آموزش عالی عراق با تخصص در حوزه آموزش زنان تأسیس شد. این دانشگاه دارای سه دانشکده - داروسازی، فناوری پزشکی و آموزش است و در حال حاضر ۲ هزار و ۸۵۰ دانشجوی دختر از تعدادی از استان‌های عراق در آن مشغول تحصیل هستند.

به گفته عبدالرزاق العیسی، وزیر آموزش عالی عراق، ایده تأسیس این دانشگاه در سال ۲۰۱۶ و پس از آن مطرح شد که برخی از خانواده‌های محافظه‌کار در شهرهای کوفه، نجف و کربلا از ثبت نام دختران خود در دانشگاه‌های مختلط خودداری کردند.

وی گفت که تعدادی از زنان جوان این کشور علیرغم توانایی علمی برای ثبت نام در دانشکده‌های پزشکی مختلط، مجبور به پیوستن به دانشکده تعلیم و تربیت زنان در دانشگاه کوفه شدند.

در حالی که العیسی معتقد است دانشگاه باید میدانی برای برابری جنسیتی بین مردان و زنان باشد، او تصمیم وزارت خود برای تأسیس دانشگاه زنان را به "تطابق شرایط اجتماعی و اقتصادی شهرها و کمک به زنان جوان برای ادامه تحصیل نسبت می‌دهد." به جای اینکه این زنان به دلیل اینکه خانواده‌هایشان اجازه ندادند به دانشگاه‌های مختلط بروند، از حضور در دانشگاه انصراف دادند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۶۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت‌ مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن یاد شهداست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کیان پهلوان‌افشاری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک در مراسم تجلیل از شهدای دانشجوی این واحد دانشگاهی زنده نگه‌داشتن نام و یاد شهدا در جامعه به‌ویژه مراکز علمی و دانشگاهی را ضرورت برشمرد و اظهار کرد: ذهن خاکیان از درک عمیق مفاهیم بلندی که در وصف شهدا آمده عاجز و ناتوان است به تعبیر آیه شریف قرآنی شهدا نزد پروردگار خود به ارتزاق می‌پردازند که این نکته بیانگر ارتباط عمیق شهید با ذات حضرت حق‌تعالی است.

وی با تجلیل از ایثارگری‌ها و رشادت‌های خالصانه شهیدان دانشگاهی عنوان کرد: شهدای دانشجو مایه آبرو و افتخار دانشگاه و دانشگاهیان هستند که با بصیرت مثال‌زدنی و از روی اعتقاد خود از پشت میز‌های درس به خاک‌ریز‌ها رفتند تا به دنیا نشان دهند که دانشجویان این مرزوبوم تا پای جان بر سر آرمان‌ها و اهداف مقدس خود می‌ایستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک با اشاره به ۶ شهید دانشجو در این واحد دانشگاهی بیان کرد: شهیدان دانشجو کسانی هستند که با احساس مسئولیتی که داشتند از همه دلبستگی‌های دنیوی و شور و شعف عالم جوانی دل کندند و برای هم‌سالان و هم‌وطنان خود امنیت و آرامش را ایجاد کردند.

پهلوان‌افشاری گفت:‌ یکی از رسالت‌های مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن و طنین‌انداز کردن رایحه دل‌انگیز شهدا در فضای دانشگاهی است بر همین اساس بر خود فرض می‌دانیم تا با تجلیل و تکریم از خانواده شهدا با شهیدان تجدیدعهد کرده و یاد شهدا را به‌صورت علمی در محیط‌های دانشگاهی زنده نگه‌داریم.

به گزارش آنا،‌ دانشجویان شهید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا و قرچک عبارتند از: شهید ولی‌الله قمی دانشجوی رشته الهیات (تاریخ شهادت پنجم مرداد ۱۳۶۷ عملیات مرصاد)، شهید عابدین هداوند خانی دانشجوی رشته الهیات (تاریخ شهادت۲۴ دی ۱۳۶۵ عملیات کربلای ۵)، شهیده منصوره تاجیک رشته آموزش زبان انگلیسی (تاریخ شهادت۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۸ دیاله عراق- انتحاری)، شهید حسین حسین زاده دانشجوی رشته تربیت‌بدنی (تاریخ شهادت۳۰ دی ۱۳۹۵ حادثه پلاسکو)، شهید سجاد زبرجدی دانشجوی رشته تربیت‌بدنی (تاریخ شهادت هفتم مهر ۱۳۹۵ حلب سوریه)، شهید سعید خواجه صالحانی دانشجوی رشته برق صنعتی (تاریخ شهادت چهارم فروردین ۱۳۹۶ قمحانه سوریه)

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احمدی‌نژاد در بوداپست چه می‌کند؟ دولت مجارستان: سفر دانشگاهی است و به ما ربطی ندارد
  • قطع ارتباط موسسات آموزش عالی بلژیک با دانشگاه‌های اسرائیل
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • سرپرست دانشگاه آزاد مهدیشهر معرفی شد
  • لزوم گسترش اکتشافات مس با روش‌های نوین
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • رسالت‌ مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن یاد شهداست
  • نشت آب در خیابان الزهرا شهر قوشچی از زبان شهروند خبرنگار + فیلم